/ Turism #madeinmd view 1673

Ruta include vizita unor monumente arhitecturale de importanţă majoră, dar și localitățile fondate de comunitatea poloneză, prin reflectarea trecutului şi prezentului polonezilor din Moldova.

Un produs turistic nou va fi lansat în curând în țara noastră – ruta turistică tematică Pe urmele polonezilor în Moldova – “Routes to the roots”, dedicată turiștilor din Polonia, piață strategică pentru brandul turistic al Moldovei. În acest sens, recent a fost organizat un tur informativ, pentru a familiariza operatorii din domeniul turismului și reprezentanții mass-media cu noul traseu. “Routes to the roots” este un proiect elaborat și finanțat de către Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova, fiind implementat de Asociația Ghizilor, Lectorilor și Translatorilor din RM.

Tururile etnografice au un target specific și țintesc piețele strategice pe care promovăm brandul turistic moldovenesc, Pomul Vieții, iar Polonia este prima piață pentru care a fost dezvoltat un asemnea produs, dar urmează să se lanseze tururi similare pentru consumatorii din Germania și alte state, care pot descoperi Moldova prin prisma propriei culturi și identități. Programul include vizita unor monumente arhitecturale de importanţă majoră, dar și localitățile fondate de comunitatea poloneză, prin reflectarea  trecutului şi prezentului polonezilor din Moldova. Traseul este o invitație pentru agențiile de turism de a-și diversifica ofertele turistice și de a fi în continuă căutare de noi aspecte, locații și oameni care merită să fie promovați.”

În cadrul turului participanții vor afla despre personalităţile de origine poloneză care au contribuit la dezvoltarea ţinutului Moldovei, vor cunoaște elemente de arhitectură specifice, obiecte de cult, precum și localităţi fondate de polonezi. Aspectele istorice ale traseului vor fi asezonate cu vinuri şi divinuri de cea mai înaltă calitate.

Turul Pe urmele polonezilor în Moldova – “Routes to the roots” va urma itinerarul Chişinău-Orhei-Soloneţ-Soroca-Cosăuți-Stîrcea-Glodeni-Bălţi-Chişinău, incluzând obiective turistice reprezentative pentru comunitatea poloneză din zonă, printre care: biserica romano-catolică Adormirea Maicii Domnului (or. Orhei), conacul cu parc al boierului Constantin Al. Brzozowski – moara, conacul şi beciul (s. Soloneţ, r. Soroca), Cetatea Sorocii, Muzeul de Etnografie al satului Cosăuți şi mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului.

Traseul urmează a fi promovat și inclus în rutele operatorilor turistici naționali. Pachetele turistice vor fi prezenate  la în cadrul târgurilore de turism din piețele țintă, în special la cele din Polonia.