/ Rețete Madein.md view 536

Iarna este anotimpul perfect pentru a servi supe și alte bucate calde, și în același timp, o perioadă în care organismul are mare nevoie de vitamine. De aceea, vă recomandăm să acordați o atenție deosebită supelor cremă. Ele se prepară mult mai rapid decât borșul sau zeama și păstrează o cantitate considerabilă de vitamine. Supele cremă pot conține ingrediente deosebit de benefice pentru sănătate, cu toate că uneori nu arată atât de apetisant:)

Supa cremă se distinge și prin culoarea sa neobișnuită, datorită ingredientului de bază - verde pentru supa din spanac, portocalie pentru cea de dovleac, violetă pentru supa din sfeclă.

Supa cremă de cașcaval este mult mai sățioasă decât cea de legume și poate servi drept prânz sau cină completă. Avem un număr mare de producători locali de brânzeturi și cașcavaluri de calitate, de aceea nu e nevoie să utilizăm cașcaval de import cum ar fi gouda sau parmezanul.

Pentru a prepara supa, vom avea nevoie de un cașcaval care să se topească bine, nu tare, dar nici foarte moale. Cașcavalul pe care îl folosim pentru tartine ar fi alegerea ideală. Cum putem verifica calitatea acestuia: punem o felie de cașcaval pe pâine și o încălzim. Dacă cașcavalul se topește bine, atunci el este potrivit și pentru supa cremă.

Dacă cașcavalul nu se topește complet în timpul preparării, nu este o problemă, deoarece la sfârșit supa oricum o trecem prin blender.

De asemenea, cașcavalul ar trebui să aibă un gust și o aromă pronunțată, în caz contrar nu îl vom simți în supă.

Ingrediente pentru o cratiță nu mare de supă, de aproximativ 5-6 porții:

- ceapă - 1 buc.;
- morcov - 1 buc.;
- usturoi - 2 căței;
- cartofi - 4 buc. (circa 500 g);
- cașcaval - 150 g;
- sare, piper și condimente după gust;
- plante proaspete pentru dressing.

Mod de preparare:

Decojim ceapa, usturoiul și morcovii și le tăiem în cubulețe mici. Le punem într-o cratiță să se înăbușe timp de 7-10 minute, la foc mic, cu un pic de ulei.

După 10 minute, adăugăm cartofii decojiți, tăiați de asemenea în cubulețe mici. Cu cât cartoful este mai mărunt tăiat, cu atât mai repede se va găti.

Apoi adăugăm condimentele (aici putem improviza și pe lângă sare și piper, putem adăuga ierburi uscate, nucșoară și orice alte condimente pe care le considerăm potrivite).

Amestecăm bine toate ingredientele și condimentele și le mai lăsăm să se înăbușe pentru câteva minute.

Adăugăm un litru de apă, aducem supa în clocot și o fierbem timp de 10-15 minute sau până când legumele sunt gata.

Adăugăm cașcavalul trecut prin răzătoare și ținem supa pe foc încă 5 minute, amestecând ocazional până când acesta se dizolvă complet.

Apoi trecem supa într-un blender automat sau de mână. Dacă blenderul este din plastic, supa inițial trebuie răcită.

Punem supa din nou pe foc și o lăsăm să fiarbă. La această etapă, putem adăuga sare, dacă este necesar, sau apă, dacă supa s-a primit prea groasă (densă).

Supa poate fi servită cu diverse ierburi și condimente, cu cașcaval crud, dat prin răzătoare sau cu pesmeți.

Dacă v-a plăcut rețeta și doriți să susțineți inițiativele și campaniile Madein.md, puteți face o donație la acest link. Sperăm că materialele publicate de noi vă inspiră și sunt informative, iar noi vom continua să lansăm noi rubrici, activități și evenimente care vor aduce folos Moldovei și oamenilor ei. Toate proiectele noastre sunt cu impact social, nu permitem plasarea publicității pe site-ul nostru, promovăm ceea ce considerăm bun și calitativ pentru consumatori și de aceea mizăm pe suportul Dvs. Împreună vom continua să susținem producătorii autohtoni și tot ce e local și autentic.