/ Drumul Laptelui view 1967

După o primă fază, în care am reușit să vizităm câteva ferme din diferite regiuni ale țării, campania Drumul Laptelui a ajuns și la secția de producere a unei din cele mai apreciate companii producătoare de lactate din Moldova. E vorba de S.A. „InLac” din orașul Cupcini, raionul Edineț.

Excursia a început cu vizitarea fermei de vaci din satul Gașpar, unul din colectorii întreprinderii – o fermă cu peste o sută de vaci mulgătoare de rasă locală.

Apoi am mers spre fabrică, unde am vizitat secțiile de producere ale companiei, am aflat cum ia naște laptele praf, produsele acidolactice și untul.

În cadrul unei degustări, am reușit să descoperim întreaga gamă de produse lactate fabricate de InLac și să aflăm tot ce ne-a interesat despre ingredientele utilizate în procesul de fabricare a acestora.

Această vizită a fost realizată în parteneriat cu Asociația Obştească “Pro Cooperare Regională” în cadrul Proiectului ”Milk”, cu suportul fundației HEKS-Moldova și a Asociației Fermierilor Producători de Lapte.