/ Diverse view 1601

A fost dat startul votării în cadrul concursului național în domeniul restaurației organizat de Asociația „MĂR”. Competiția este organizată în premieră în Republica Moldova, iar publicul va putea alege atât cel mai bun local de profil, cât și cei mai buni specialiști din domeniu.

Votarea are loc online, până în 30 ianuarie, pe site-ul premiul.mar.md. Câștigătorii vor fi desemnați atât de către public, cât și de către o echipă de experți în frunte cu juratul MasterChef România, Cătălin Scărlătescu.

“Organizarea acestui concurs este o oportunitate bună de a cunoaște preferințele publicului, pentru că oamenii sunt cei pentru care se investește în acest domeniu și se muncește atât de mult. Pe de altă parte, avem posibilitatea de a scoate în valoare localurile și specialiștii din Moldova, dar și de a vorbi despre tendințele internaționale din acest domeniu”, a declarat Cătălin Scărlătescu.

Сoncursul Premiul Național în Restaurație „MĂR” este organizat de „Asociația Națională a Restaurantelor și a Localurilor de Agrement din Republica Moldova” (MĂR).

„Sectorul restaurației este unul care necesită a fi valorificat, iar actorii din domeniu (restauratori, bucătari, barmani) trebuie apreciați la justa valoare. Organizăm acest concurs, pentru a scoate din incognito specialiștii noștri iscusiți, astfel motivându-i să se dezvolte continuu. Asociația MĂR își propune să promoveze și să contribuie la dezvoltarea sectorului restaurației din Republica Moldova și a domeniului gastro-turistic” a menționat președinta Asociației MĂR - Aneta Zasavițchi.

Gala de decernare a premiilor va avea loc pe 31 ianuarie 2019.

Nominalizările Premiului Național în Restaurație „MĂR”:
1. Cel mai bun restaurant cu specialități din carne;
2. Cea mai bună berărie;
3. Debutul anului;
4. Cea mai bună patiserie;
5. Cea mai bună rețea de restaurante;
6. Cea mai bună cafenea urbană;
7. Cel mai bun cocktail-bar;
8. Cel mai bun restaurant de tip fast-food;
9. Cel mai bun restaurant cu bucătărie autentică;
10. Cel mai bun serviciu de livrare.

Diplomele Premiului Național în Restaurație „MĂR”:
1. Bucătarul anului;
2. Barman-ul anului;
3. Food blogger-ul anului;
4. Restauratorul anului.