/ Diverse view 502

Mai mulți producători de fructe și struguri, întreprinderi de prelucrare din Moldova, membri ai Asociației Moldova Fruct, își expun în aceste zile produsele în cadrul celei mai importante Expoziții Internaționale specializate din Europa – Fruit Logistica 2019, care se desfășoară în orașul Berlin, Germania.

Pe parcursul evenimentului, la standul „Moldova, un gust deosebit” sunt organizate întâlniri și negocieri cu importatori, distribuitori și comercianți de fructe și legume proaspete din Uniunea Europeană, Orientul Mijlociu și Federația Rusă.

Asociația Moldova Fruct și membrii săi își propun să promoveze în cadrul expoziției Fruit Logistica gustul deosebit al fructelor moldovenești la nivel european și mondial, dar și să prezinte producătorii și exportatorii din Republica Moldova drept furnizori de încredere.

Totodată, producătorii moldoveni vor avea o serie de întâlniri importante cu furnizori de echipamente și tehnologii pentru etapa de post-recoltare a fructelor.
În ultima zi a expoziției, cei 10 participanți vor vizita un centru modern de distribuție care livrează zilnic fructe și legume proaspete în rețelele de magazine din orașul Berlin.

Participanții din Moldova la expoziție dispun de certificate Global G.A.P., ceea ce a facilitat exporturi de struguri, prune și mere în Germania, Austria și alte țări din UE.

Fruit Logistica este un eveniment de anvergură, cea mai mare expoziție specializată din Europa la care participă mai mult de 3 mii de expozanți și 75 de mii de vizitatori. Este o platformă profesională care facilitează stabilirea relațiilor cu potențiali parteneri, studierea preferințelor consumatorului și obținerea experienței de promovare și prezentare a fructelor.

moldova.org