/ Artă si manufactură view 665

Designerii moldoveni intenționează să dea naștere unor obiecte menite să dureze în timp prin autenticitate, calitate și impact pozitiv asupra mediului.

Doi designeri moldoveni vor participa la Bienala Internațională de Design organizată în orașul francez Saint-Etienne. Ediția din acest an, care este a zecea la număr, va avea loc în perioada 9 martie - 9 aprilie 2017.

Pentru acest eveniment, Mihai Stamati și Maria Bubuioc au început crearea unei colecții de mobilier contemporan, inspirându-se de la maniera meșteșugărească în care erau confecționate obiectele în trecut.

Tinerii designer au povestit că acest proiect are ca scop revitalizarea și readucerea în uz a tradiției croșetatului, prelucrării lemnului, reabilitării fibrelor naturale (a cânepei și a inului), folosirii materiei prime naturale care se găsește în gospodăria țărănească (pene, lână, stuf). Toate aceste lucruri sunt readuse într-un context de design modern care să dea naștere unor obiecte (balansoar, poof, scaun masă, lampă, etc.) menite să dureze în timp prin autenticitate, calitate și impact pozitiv asupra mediului înconjurător.

Reamintim că Mihai Stamati este autorul proiectului Le gardien des souvenirs, conceput în 2009 la Paris, care ulterior a prins viaţă în Moldova, mai multe bănci fiind instalate în parcul UTM.

unimedia.info