/ Artă si manufactură view 1125

Expoziția va avea loc la Filarmonica Națională „Serghei Lunchievici" din Chișinău în perioada 16 ianuarie - 15 februarie 2017.

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu" din Chișinău în colaborare cu Filarmonica Națională „Serghei Lunchievici" organizează cu ocazia Zilei Culturii Naționale, o expoziție specială de pictură a artistului plastic Florentin Leancă. Evenimentul se înscrie în planul de activități complexe pregătit de ICR Chișinău pentru a marca Ziua Culturii Naționale, plan ce încearcă să acopere toate palierele vieții culturale din Republica Moldova (muzică clasică, expoziții cu temă literară, lansări de carte și expoziții de pictură).

Florentin Leancă s-a născut la 29 august 1966 în oraşul Florești. În 1986 a absolvit Colegiul de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală", iar în 1999 - Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice. În 2001 a devenit membru al Uniunii Artiştilor Plastici din Moldova. În anii 2001-2009 a fost vicepreşedinte al UAP. Florentin Leancă a fost distins cu numeroase premii la expoziţii de pictură din R. Moldova şi România.

icr.ro