/ Artă si manufactură view 1730

„Decorațiunile lucrate manual au un rafinament aparte și sunt o alternativă atunci când vrei ceva diferit.” - Inesa Munteanu

Inesa Munteanu, o tânără de 22 de ani, pe lângă rolul de soție, mamă și masterandă în economie, găsește timp și pentru cadourile și decorațiunile handmade. Pasiunea pentru articolele făcute manual o are încă de pe băncile școlii, iar viața de familie nu a oprit-o să-și urmeze calea.

Inesa povestește că mereu îi plăcea să pună la contribuție creativitatea pe care o are, fie că era vorba de croșetat, tricotat, brodat, avea o plăcere nemaipomenită atunci când lua ața în mână și începea să creeze. Treptat a adunat suficiente lucrări încât să-și poată crea propria pagină de facebook, unde toate lucrările puteau fi vizualizate și, ulterior, cumpărate. Pentru ea, definiția handmade-ului este originalitate plus frumusețe.

În perioada sărbătorilor de iarnă Inesa este nevoită să renunțe la câteva ore de somn, pentru a pregăti comenzile pe care le are de la cumpărătorii săi. Pentru ca rezultatele să fie pe măsură, este nevoie de timp. Anul acesta, Inesa pregătește o gamă largă de cadouri precum brăduți decorativi, jucărele pentru brad, candele personalizate, felicitări, pernuțe aromate, sticluțe cu sare de baie, dar și renumitele borcănașe cu „100 de motive pentru care te iubesc”.

Inesa Munteanu încearcă să țină cont și de tendințele în materie de culori. De exemplu, anul acesta albul, argintiul și auriul sunt culorile cele mai în vogă. Meșterița optează pentru unicitatea lucrărilor și originalitatea acestora.

De sărbători, toți sunt în căutarea celui mai frumos și original cadou. Toți vor să-și surprindă plăcut apropiații și prietenii, de aceea, spune Inesa, oamenii apelează la meșterii care fac obiecte unice și personalizate.

Prețurile la produse variază în funcție de materialele utilizate și munca depusă. Un produs de la Inesa Handmade începe de la 5 lei și poate ajunge până la 150 lei.

bani.md