/ Artă si manufactură view 6470

Obiectele handmade sunt felul în care creatorul își aduce contribuția la dezvoltarea sa și a lumii ce îl înconjoară. El întotdeauna caută noi metode prin care să își exprime sentimentele, imaginația și felul său de a vedea această lume.

Pe parcursul ultimilor ani, în Republica Moldova, se poate observa o creştere a interesului pentru lucrările şi articolele realizate manual. Numărul meşterilor artizanali a devenit mai mare, iar evenimentele şi târgurile destinate domeniului handmade sunt tot mai populare. Avantajele acestor lucrări constau în faptul că au titlu de unicat, sunt create cu dragoste şi reprezintă ideile şi conceptul creativ al autorului. În acest context a apărut necesitatea creării unui portal on-line, care ar aduna toţi artizanii din ţară şi le-ar oferi oportunităţi noi de promovare a produselor lor. Platforma - handmademoldova.com este un site care oferă acces direct către un amplu catalog de produse handmade realizate în Moldova, producătorii fiind mereu în vizorul cumpărătorului sau al viitorului partener de afaceri.

Avantaje pentru artizani

HandmadeMoldova vine în ajutor tuturor persoanelor ce se ocupă cu lucrul manual, dar nu au posibilitatea de a-şi vinde lucrările. Astfel, pe paginile portalului pot să-şi prezinte articolele nu doar meşterii artizanali consacraţi, dar şi mămicile cu copii, care nu au timp sa meargă pe la diverse târguri sau expoziţii, precum şi persoanele care, din anumite motive, nu au o platformă stabilă de comercializare a produselor. Site-ul oferă meşterilor un magazin on-line personal, pe care îl pot administra după bunul plac, pot adăuga sau elimina produse, seta categoriile, primi feedback-uri şi interacţiona direct cu cumpărătorul.

Avantaje pentru cumpărători

Din punct de vedere a cumpărătorului, această platformă reprezintă un catalog vast şi comod de utilizat, care oferă o multitudine de produse handmade din cele mai diferite categorii. Astfel, cei care vor sa achiziţioneze un cadou potrivit – îşi pot alege unul de aici, pentru că doar pe acest portal poate fi găsit unul cu adevărat original, creat cu multă dragoste. După cum arată preferinţele cumpărătorilor, unul din produsele cele mai cotate este ilustrata confecţionată manual - adevărată operă de artă, fiind un cadou potrivit pentru orice eveniment. Urmează bijuteriile, care conferă originalitate oricărei ţinute, accesoriile pentru femei şi bărbaţi, dar şi diferite articole pentru evenimente speciale, cum ar fi: botezul, cumetria, etc. Toate acestea pot fi văzute și pe pagina de facebook a platformei.

Obiective și promovare

Obiectivele de viitor ale autorilor acestui proiect sunt promovarea platformei, participarea la diferite evenimente de profil (târguri, expoziţii), stabilirea unor parteneriate eficiente, organizarea evenimentelor de profil, sporirea numărului de meşteri, dar şi de potenţiali clienţi ai platformei. La moment, platforma îşi propune să adune meşterii artizanali autohtoni „acasă”, ca apoi aceştia să fie promovaţi şi peste hotarele ţării, unde există o concurenţă acerbă în domeniu. Autorii platformei sunt convinşi că pe piaţa autohtonă există multe lucrări originale, de calitate înaltă, care cu adevărat îşi merită rating-ul şi, cu siguranţă, vor fi solicitate şi în afara ţării.

Astăzi platforma este una mai mult decât necesară pentru piaţa moldovenească de handmade. Aceasta va contribui esenţial la promovarea artei, frumosului, unicatului şi diversităţii creative a poporului nostru. De aceea, autorii site-ului handmademoldova.com recomandă utilizatorilor și tuturor celor implicați în domeniul artizanal să acceseze și să se familiarizeze cu serviciile oferite.