/ Artă si manufactură view 575

Lucrările lui Gheorghe Jalbă se păstrează în colecţii private din R. Moldova, România, Canada, Federaţia Rusă, Finlanda, Grecia, Turcia, Ucraina şi SUA.

La Centrul Expoziţional „Constantin Brâncuşi” din Chişinău a avut loc astăzi vernisajul expoziţiei personale de pictură a artistului plastic Gheorghe Jalbă. Expoziţia cuprinde 85 de lucrări, realizate de autor de-a lungul anilor.

Gheorghe Jalbă pictează mai mult peisaje, portrete și natură statică.O mare parte din peisaje sunt legate de mediul rural. În pânzele sale, el redă casele ţărăneşti, biserici, văi şi lunci, râulețe, locuri pitoreşti de pe meleagurile noastre.

Prezent la eveniment, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici, Dumitru Bolboceanu, a afirmat că această expoziţie a pictorului este una reprezentativă, care îl redă pe autor în toată plenitudinea sa.

Gheorghe Jalbă s-a născut la 1 ianuarie 1966 în satul Mileştii Mici, raionul Ialoveni. A absolvit Şcoala Republicană de Pictură „I. E. Repin” (în prezent – Colegiul de Arte Plastice „A. Plămădeală”) din Chişinău. În 1999 a devenit membru titular al Uniunii Artiştilor Plastici din Moldova. Este fondatorul grupului de creaţie „Vibraţie” (2005). Lucrările sale se păstrează în colecţii private din R. Moldova, România, Canada, Federaţia Rusă, Finlanda, Grecia, Turcia, Ucraina şi SUA.

moldpres.md