/ Artă si manufactură view 2900

Noua carte “quiet book” oferă posibilitatea de a descoperi ceva nou de fiecare dată când e răsfoită, dezvoltând astfel latura creativă a copilului și a maturului care îi face cunoștință cu ea.

Anna Comendant, o tânără mămică din Chişinău, a creat manual o carte mai puțin obișnuită,  pentru fiica ei, Maria-Cătălina. Aceasta nu este o carte cu litere şi cuvinte, ci una senzorială, pentru ca fetiţa ei să o descopere treptat, trăgând de aţe, potrivind puzzle-uri sau jucându-se cu ea.
Anna Comendant, care este psiholog de profesie, povestește că aceasta este o „invenție” special creată pentru dezvoltarea motoricii fine a copilașilor și testarea abilităților artistice a mămicilor. O carte pe care copilul o descoperă prin atingere, deprinde și învață împreună cu părinții cum să facă noduri, să asambleze primul puzzle, să găsească buburuza, să încheie un nasture sau un fermoar, să împletească, să descopere fenomene ale naturii sau personaje interesante. Această carte senzorială, Anna o mai numește și „Quiet book”.

Noua carte handmade oferă posibilitatea de a descoperi ceva nou de fiecare dată când e răsfoită, dezvoltând astfel latura creativă a copilului și a maturului care îi face cunoștință cu ea, iar cel mai greu pentru Anna a fost să aleagă tehnica de lucru și activitățile pentru fiecare pagină. Astfel meșterița a optat pentru pagini create din atlas lipit de termocolant (фризелин – rus., interlining – eng.) și elemente create din fetru. Paginile sunt căptușite cu sintepon, iar marginile prelucrate cu panglică dublă.

Toată cartea a fost realizată cu ajutorul unui ac şi mai multe mosorele cu ață, iar în această muncă Anna a fost ajutată mult de soţul ei, Corneliu, care s-a jucat cu Maria-Cătălina atunci când ea lucra la crearea acestei cărți unice. 

stiripozitive.eu