/ Artă si manufactură view 2155

Pentru promovarea lucrărilor sale pe piața locală, Elena Diordieva participă la diverse iarmaroace handmade din capitală.

În urmă cu șase ani, Elena Diordieva, arhitect de profesie, a decis să-şi realizeze un vis mai vechi şi să picteze pe pânză, apoi pe sticlă și lemn. Cu timpul, pasiunea Elenei s-a transformat într-o afacere de decor artistic, cu nume propriu și particularități de rigoare. Clienții din Moldova și din străinătate își doresc să procure articolele realizate de ea – vaze, sfeșnice, tablouri în tehnica baticului și accesorii artistice.

Unicitatea lucrărilor sale a fost apreciată, la început, de cunoscuți, colegi, apoi de persoane necunoscute și, treptat, s-a format un cerc de clienți fideli. Conform spuselor Elenei, iniţial, realiza cadouri la comandă. A existat o perioadă în care erau solicitate candelabrele, apoi vazele pictate cu flori și plante. Toate desenele aparțin autorului, cu expecția a două ornamente japoneze, împrumutate de pe un chimono vechi. În varianta finală, vazele pictate arată cât se poate de independent. Ele reprezintă un accent decorativ, care poate fi intensificat prin plasarea unor pietricele sau a nisipului colorat pe fundul vazei. Astfel de articole au format un cerc de clienți, în majoritate arhitecți, designeri și oameni de creație. În general, clienții ajung la Elena prin diverse metode: prin cunoscuți, prin rețelele de socializare, unde a apărut pagina de creație „Приятные мелочи”.

Pentru realizarea lucrărilor sale, Elena procură vazele din magazine, iar lădițele din lemn le caută la târguri și piețe de vechituri. Mai întâi, Elena restaurează lădițele și doar apoi le pictează.

Prețurile pentru articolele din sticlă pictată se formează, reieşind din costul materialelor utilizate și complexitatea desenului. În medie, candelabrele costă între 65 și 180 lei, vazele – 350-800 lei, bulbele – 500 lei. Prețurile pentru lădițele din lemn, de asemenea, variază în funcție de material, volumul de lucrări de restaurare și complexitatea picturii (de la 350 la 1000 lei).

Pentru promovarea creaţiilor sale pe piața locală, Elena Diordieva participă la diverse iarmaroace handmade din capitală, acestea fiind o bună oportunitate de a-și extinde cercul de clienți. În cadrul iarmaroacelor, Elena îşi prezintă și bijuteriile handmade, care au devenit o nouă direcție de creație.

Prețurile pentru tablourile Elenei Diordiev, realizate în batic, (în ramă și cu sticlă) sunt cât se poate de democratice şi pornesc de la 1500 lei. Cerceii costă între 85 și 150 lei, colierele – 250-350 lei, iar seturile – 350 lei. 

sursa: mybusiness.md
sursa foto: facebook.com